Dr. Nizamettin Şentürk

TEL:0 312 426 06 39 - 0 312 426 06 40
FAX:0 312 426 06 38
E-MAİL: mesrubatcilar@superonline.com ,

1954 Trabzon doğumlu, ilk , orta ve liseyi Ankara’da okudu.

1977 yılında, Ankara Üniversitesi, Fen Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu, aynı üniversitede Jeotermal Kaynaklar ve Mineralli Sular konusunda yüksek lisans  ve doktora çalışması yapmıştır.

1977 yılında, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünde mühendis olarak göreve başlamış. Bu kurumda Proje Yöneticisi, Hidrojeoloji Servis Şefi, Enerji Dairesi Başkanı, Teknik Baş Müfettişlik ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. 2003 yılında kamudaki görevinden kendi isteği ile  emekliye ayrılıp, Madensuyu Üreticileri Derneği Genel Sekreterliğini üstlenmiştir. 2006 yılı Ocak ayından itibaren de Meşrubatçılar Derneği Genel Sekreterliği ve TOBB İçecek Meclisi Alkolsüz İçecekler Komite Başkanlığı görevlerini birlikte yürütmektedir.

Ayrıca , Hidrojeoloji ve Jeotermale yönelik etüt, proje ve danışmanlık hizmetlerini yürüten mühendislik firması bulunmaktadır.
Yeraltı suları, madensuları ve jeotermal enerji konusunda yurtiçi ve yurtdışında bir çok bilimsel etkinliklere katılarak bildiri ve konferanslar vermiştir.